1 oktober 2022

NIRKODA 40 JAAR !!!

Op zaterdag 1 oktober viert Werelddansvereniging Nirkoda dat zij 40 (+1) jaar bestaat. Met ’s middags een workshop en ’s avonds bal met ??? een verrassing!

OPEN AVOND 2021

Op dinsdag 21 september houden wij onze open avond.

Ben je het bankhangen beu? Kom dan in de benen!

Ervaring niet nodig, wel een opgewekte instelling.

Aanvang: 20.15 uur

Plaats: Gymzaal aan het Bruineplein (Achter de Jumbo)

Het seizoen begint weer !

Na een korte zomervakantie beginnen we op dinsdag 7 september weer met dansen.

De zaal is open van 20.15-22.00 uur. 
  

We zien er naar uit jullie allemaal weer te zien en te genieten van al die mooie dansen ! 

Het bestuur

Nirkoda op Kunstfestival

Als onderdeel van het Kunstfestival traden enkele dansers en danseressen van Nirkoda op zaterdag 15 februari op in de foyer van Theater de Lampegiet. Ze zetten een bruisende show neer met 9 dansen uit verschillende culturen en in verschillende stijlen. Er was veel publiek en de reacties na afloop waren heel positief: “Het plezier spatte eraf!”

Nirkoda actief bij Kunstfestival 2020

Optreden tijdens het Kunstfestival

Op zaterdag 15 februari danst Nirkoda tussen 14:30-14:55 uur in de foyer van Theater de Lampegiet als onderdeel van het Kunstfestival. Eens in de twee jaar vindt dit festival plaats. Dit jaar is dat in het weekend van vrijdag 14 t/m zondag 16 februari.

Tijdens het festivalweekend treden op verschillende locaties allerlei Veenendaalse podiumkunstenaars op. In alle denkbeeldige genres. Het varieert van solisten tot kleine en grotere gezelschappen, van echte amateurkunstenaars tot professionele zangers of musici, van dans tot toneel, van film tot dichtkunst en van zang tot cabaret en van hip-hop tot klassiek… Het hele programma van het Kunstfestival is het bezoeken zeker waard. Kijk hier voor meer informatie.

Daar vind je ook een link naar een filmpje met een impressie van het Kunstfestival van 2018 met daarin ook een stukje Nirkoda (naar filmpje). Leuk! Nirkoda is te zien vanaf 7:57.

Een uitgebreidere impressie van ons optreden tijdens het Kunstfestival 2018 staat op ons eigen YouTube-kanaal.

optreden in Lampegiet 2018

Hou jij ook van cultuur en van dansen?

Altijd al willen weten of werelddans iets voor je is? Kom dan op dinsdagavond 18 februari een kijkje nemen op de open avond bij Nirkoda. Vanaf 20:00 uur ben je welkom in de gymzaal aan de Binnenronde in Veenendaal. Vergeet niet om makkelijke kleren en dans- of gymschoenen (voor binnen) mee te nemen, want het is de bedoeling dat je lekker mee danst. Ervaring is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Iedereen is welkom.

Bij Nirkoda staan dansen uit allerlei streken op het programma. Veel dansen worden in een kring gedanst of in korte rijtjes; soms dansen we in paren. Kijk hier om een indruk te krijgen van het repertoire van de afgelopen seizoenen.

Dus, mannen en vrouwen van Veenendaal en omstreken, kom gezellig mee dansen, geniet van bijzondere muziek en werk tegelijk op een leuke manier aan je conditie. Kom kijken en ontdek dat werelddans iets is voor iedereen!

flyer open avond februari 2020

Workshop West-Europees

Judith Dekker was op 5 november te gast bij Nirkoda om een workshop West-Europese dansen te geven. Er was veel animo van leden en van niet-leden. De gymzaal aan de Binnenronde was bijna te klein!

Dansen uit verschillende landen – van Zweden tot Portugal – kwamen aan bod. Niet teveel uitleggen, maar al doende een dans langzaam opbouwen – dat is de stijl van Judith en dat werkte prima. Iedereen deed vanaf het begin enthousiast mee en gedurende de avond ging het steeds meer op dansen lijken. Aan de finesses van elke dans gaan we binnen Nirkoda in de komende weken zeker verder werken.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Dank je wel, Judith!

Workshop West-Europese dans

Elk jaar nodigt Nirkoda een gerenommeerde dansdocent uit voor een specialisatie-avond met dansen uit een bepaalde cultuur of regio. Dit jaar is de eer aan Judith Dekker, gespecialiseerd in Franse en West-Europese dansen. Op 5 november komt zij naar Veenendaal. De dansen die op het programma staan zijn verschillend van moeilijkheidsgraad; zowel voor beginners als voor (ver) gevorderden is de avond geschikt.

  • Iedereen (met enige danservaring) is van harte welkom.
  • Voor de leden van Nirkoda is de avond vrij toegankelijk; niet-leden betalen € 8,–. Koffie, thee en fris zijn gratis.
  • Van 20:00 tot 22:15 uur.
  • Gymzaal aan de Binnenronde 2 in Veenendaal.

Meer over Judith Dekker:

Folklore, dans en muziek zijn me eigenlijk met de paplepel ingegoten. Zelf ben ik na mijn studie fanatiek gaan dansen. Omdat ik mijn plezier en enthousiasme in dans wilde overbrengen ben ik in 2001 de LCA kaderopleiding Internationale Dans gaan volgen.
Voor mij is dans veel meer dan alleen pasjes doen, er zit gevoel/emotie bij. Er is ook een bepaalde context vanuit een cultuur of historie. En om dat alles voor elkaar te krijgen hoort er ook stukje techniek bij.