Nirkoda in de pers

Op 30 januari 2018 verscheen er een mooi artikel over Nirkoda in de Rijnpost geschreven door Jaap Pilon met als titel: Werelddansen bij Nirkoda in Veenendaal.

‘Laten wij dansen’ oftewel ‘Nirkoda’ in het Hebreeuws. Een bijna logische naam voor het werelddansgezelschap uit Veenendaal dat met zo’n 35 leden iedere dinsdagavond bijeenkomt in de sportzaal aan de Binnenronde. Want dansen doet de groep mannen en vrouwen al 37 jaar. Sinds enige tijd heeft dansvereniging Nirkoda een nieuwe voorzitter in de persoon van Jessica van Wijngaarden (58). ‘Nirkoda is niet zo’n erg bekende vereniging in Veenendaal en daar mag wat mij betreft best wat verandering in komen’, zegt de enthousiaste voorzitter.

‘Wij hebben een heel gevarieerd programma met dansen uit de hele wereld. Elke cultuur heeft zijn eigen danstradities, dus dat betekent een enorme variatie in dansen en dansstijlen. Toch hebben al deze dansen ook iets gemeen: ze zijn gemaakt voor en door de gehele bevolking, ongeacht leeftijd, geslacht of sociale achtergrond’, aldus Jessica.

De combinatie van cultuur, muziek en dans paste perfect bij haar. Ze vond het heerlijk om lekker te bewegen en ongemerkt aan haar conditie te werken, zonder enige competitiedrang die de meeste sporten met zich meebrengen. ‘Toen ik in de jaren ’80 in Veenendaal kwam wonen was de stap naar Nirkoda gauw gezet.’

Bekijk hier het hele artikel:
https://www.rijnpost.nl/nieuws/algemeen/347291/werelddansen-bij-nirkoda-in-veenendaal